Monochromatic urban retreat

Monochromatic urban retreat
LOCATION Northern Luxembourg
CLIENT Private
SURFACE 350m2
COMPLETION spring 2019
PHOTOPGRAPHY Stijn Boelens & We Searchy
 
Committed to design a home for a retired couple, the main goal was to put all functions of daily life on the ground floor. Hence, what is special about this project is that the shell of the house was only designed in collaboration with the architects after we°developed the space plan according to the circulation flow of the end users.
Rooms in the house are merged like woven boundaries, which keeps space open and lighted. Yet, rooms can be separated through easily handled sliding doors.
Monochromatic materials and colour palette offsets glamour into a contemporary home, flooded by natural light and with a view into the Ardennes landscape.